Započeli radovi na zamjeni javne rasvjete s novom LED rasvjetom u Murskom Središću

Započeli radovi na zamjeni javne rasvjete s novom LED rasvjetom u Murskom Središću

Prenosimo Vam članak koji je objavljen u ”Muralistu”, a vezano uz radove na rekonstrukciji javne rasvjete koje je odradila naša tvrtka.

U ponedjeljak, 04-ožujka 2019. započeli su radovi na zamjeni kompletne postojeće javne rasvjete s novom LED rasvjetom na području cijelog Murskog Središća dok su za sva ostala naselja izrađeni projekti te se traži mogućnost financiranja zamjene i po svim naseljima. Putem javne nabave posao je dobila tvrtka Veritas Esco iz Splita, vrijednost projekta je 437.318,00 kuna, a Ministarstvo graditeljstva sufinancira ovaj projekt s 165.000,00 kuna.

Ukupno se mijenjaju 297 rasvjetnih tijela, a uz to što će sva rasvjeta biti LED i što će biti velike uštede u trošenju električne energije slijedeća dobrobit je to što će cijelo mjesto biti osvjetljeno cijelu noć, a što je zasigurno pridonijeti sigurnosti. Rasvjeta se pali i gasi putem luksomata, a režim osvjetljenja će biti od paljenja do 22:00 sati 100% intenziteta, os 22:00 do 01:00 sati 75%, a od 01:00 do 04:30 sati 30%. Molimo građane za razumijevanje da ako u toku radova bude bilo ikakvih ispada javne rasvjete, a isto će se u hodu rješavati.

Cjelokupni članak možete pročitati ovdje