+385 21 544 312 info@veritasesco.hr

ESCO

Back Home

ESCO Energy Service Company / Tvrtka za energetske usluge

U hrvatskom zakonodavstvu ESCO se naziva pružanje energetske usluge.

U širem smislu termin ESCO označava model primjene mjera poboljšanja energetske učinkovitosti u kojem privatna ESCO tvrtka razvija projekt poboljšanja energetske učinkovitosti, ulaže vlastita financijska sredstva u provođenju mjera energetske učinkovitosti, tehnologiju i rad na imovini klijenta i implementacijom modernije tehnologije povećava energetsku učinkovitost te ostvaruje uštede energije za klijenta, a naknadu za uložena vlastita sredstva ostvaruje isključivo iz tih ostvarenih ušteda. ESCO model odnosi se na zgradarstvo, toplinarstvo i javnu rasvjetu.

1
Razvoj
2
Projektiranje
3
Financiranje
4
Izvedba

U užem smislu ESCO podrazumijeva privatnu tvrtku koja provodi određeni projekt energetske učinkovitosti na imovini klijenta što obuhvaća razvoj, projektiranje, financiranje i izvedbu projekta i to na način da navedena ESCO tvrtka ulaže vlastita sredstva (novac, tehnologiju i rad) u projekt a isplaćuje se isključivo iz ostvarenih ušteda kroz određeni broj godina.

Veritas Esco

Kod modernizacije/rekonstrukcije javne rasvjete po ovom modelu, privatna ESCO tvrtka ulaže vlastita sredstva u modernizaciju/rekonstrukciju i pri tome snosi cjelokupni financijski, tehnički i komercijalni rizik. Na taj način Jedinica lokalne samouprave (JLS) odmah dobiva novu i tehnološki modernu javnu rasvjetu bez inicijalnih ulaganja i troškova, dok se ESCO tvrtka naplaćuje isključivo iz osvarenih, izmjerenih i verificiranih ušteda (za koje ESCO tvrtka daje i jamstva) kroz dogovoreni broj godina.

.

Postavke
Naziv Omogući
Tehnički kolačići
Kako bi nesmetano mogli koristiti sve funkcionalnosti web stranice koristimo tehničke kolačiće: wordpress_test_cookie,wordpress_logged_in_,wordpress_sec.
Kolačići
Koristimo kolačiće kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo
x

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Isto čini i većina velikih web-mjesta.