Ekološkim svjetiljkama Buzet će uštedjeti 160.000 kn

Ekološkim svjetiljkama Buzet će uštedjeti 160.000 kn

Prenosimo Vam dio članka koji je objavljen 28.9.2016 u “Glasu Istre” a vezano uz radove na rekonstrukciji javne rasvjete koji je odradila naša tvrtka.

 

“Na buzetskom području pri kraju su radovi na rekonstrukciji javne rasvjete. Prema projektu kojeg je odobrio Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost zamjenjuje se više od sedamsto postojećih svjetiljki novim suvremenim visokoučinkovitim led rasvjetnim tijelima. Radovi završavaju krajem rujna, a ukupna vrijednost investicije iznosi 2.350.000 kuna.

Prva faza odrađena 2012. godine

– Temeljem javnog poziva za neposredno sufinanciranje provedbe projekta energetski učinkovite i ekološke javne rasvjete, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je 59,57 posto opravdanih troškova investicije, a najviše u iznosu do 1,4 milijuna kuna. Grad Buzet će ostatak financijskih sredstava potrebnih za realizaciju projekta osigurati iz ostvarenih ušteda u potrošnji u narednih 77 mjeseci, ističe Iris Jakac, stručna suradnica za proračun i gospodarstvo u resornom gradskom odjelu.

Riječ je o drugoj fazi projekta koji je započeo 2012. godine kada je Buzet sa oko 1,6 milijuna kuna postojeće neekološke svjetiljke počeo mijenjati ekološkima i time smanjivati potrošnju električne energije, ali i troškove održavanja javne rasvjete i svjetlosno “zagađenje”.”

 

Cijeli članak možete pročitati na sljedećem linku